Två hedrande prisnomineringar!

220-AretsVD15 227-AretsVD15

Byarums Bruks vd Joel Enhörning blev nominerad som slutkandidat till priset Årets VD 2015. Utmärkelsen arrangeras årligen av ledarskapssajten Motivation.se tillsammans med ett antal större partners. En jury bestående av bland andra Ulf Spendrup hade utsett sex vd:ar per kategori. De fyra tävlingskategorierna var Mindre, Mellanstora och Stora företag samt Årets Unga VD. Joel var kandidat i kategorin Mindre företag med upp till 50 anställda. Utmärkelsen uppmärksammar personer som på ett utmärkande sätt lyckas driva sin organisation framåt, visa goda resultat och påtaglig tillväxt samt får människor att växa. Prisutdelningen skedde på Berns Salonger i Stockholm den 9 november. Utmärkelsen till Pernilla Dahlman, Screen Interaction AB. Stort grattis!

Under hösten lyfte Svenskt Näringsliv fram fem kandidater till titeln Jönköpings läns mest företagsamma människa 2015.

Joel Enhörning, Byarums Bruk
Ung vd som såg potentialen i det lilla bruket och vågade satsa. På ett smakfullt sätt varvar de traditionell gjuteriteknik med modern formgivning och har på så sätt kunnat nyanställa och växa men också samtidigt tänka miljö- och energieffektivitet.

Om du ser tillbaka på det senaste året – vad av det du gjort som företagare är du mest stolt över?
Att vi lyckats öka omsättningen, etableras i Norge och ta fram nya produkter tillsammans med de bästa formgivarna. Dessutom är jag stolt över vårt bidrag till en attraktiv glesbygd genom att göra Byarums Bruk till en positiv arbetsplats och ett besöksmål för designintresserade. Det känns fantastiskt att se hur personalen har vuxit i sina uppdrag samt att jag själv känner att jag utvecklats i mitt ledarskap

Bara företagsamma människor kan skapa jobb. Vad skulle kunna få dig att anställa fler?
Vi har ökat personalstyrkan kraftigt de senaste åren och det har skapats fina förutsättningar för att bruket ska kunna fortsätta utvecklas positivt och kontrollerat. Då vi är mycket beroende av den mänskliga handen i vårt hantverk kommer det vi anställa fler i takt med den ökade efterfrågan på våra produkter.

Varför tycker du att man ska rösta på dig som Jönköpings läns mest företagsamma människa 2015?
För att jag tror att jag uppfattas som en positiv, lyssnande och nytänkande VD. Designmanagement är ledordet som präglar alla mina beslut kring produkter, marknadsbearbetning, arkitektur och miljö – allt ska hänga ihop och kännas igen som typiskt Byarum. Jag brinner för mitt jobb och värnar brukets fantastiska hantverkskunnande och vår unika produktionsprocess med återvunnet aluminium och sand från vår vackra sjö Vättern.

Juryns motivering
Ung VD som såg potentialen i det lilla bruket och vågade satsa. På ett smakfullt sätt varvar de traditionell gjuteriteknik med modern formgivning och har på så sätt kunnat nyanställa och växa men också samtidigt tänka miljö- och energieffektivitet.

Genom allmänhetens röster på Svenskt Näringslivs hemsida kunde priset delas ut till David Nord och Jonas Hallenborg för sin lyckade expansion med företaget Work System. Grattis!

 

Senaste nyheterna