Nyheter

Bertil Valliens PASSAGE är årets Sculpture Project

I samband med möbelmässan i februari 2024 kommer Byarums Bruk premiärvisa årets konstverk inom ramarna för The Sculpture Project, på sitt showroom Studio B3. I år är det ingen mindre än Bertil Vallien som är konstnären.

 

 

Valliens konstverk, PASSAGE, är liksom tidigare verk tillverkad av återvunnen aluminium i smedjan på Byarums Bruk. Verket tillverkas i 60 numrerade och signerade exemplar, och monteras på ett fundament av mahogny som behandlats med svart grafit.

PASSAGE har formen av en byggnad krönt av ett huvud – en tidlöst tänkande gestalt med en spetsig strut på huvudet. På boningens baksida finns en inskription, en ledtråd: ”Tiden hånar allt/men pyramiden hånar tiden”.

– Vi håller fast vid att verken som ingår i The Sculpture Project ska vara skapade av kända konstnärer och tillverkade med stort hantverkskunnande på Byarums Bruk. De ska kunna förvärvas till ett rimligt pris, med möjlighet till värdeökning med tiden, förklarar Joakim Ståhl.

För mer information kontakta projektledare Kenneth Ståhl, tel 070-778 08 93. Besök www.thesculptureproject.se för att läsa mer om tidigare konstverk och konstnärer.

Sedan starten 1947 har Byarums Bruk endast använt återvunnen aluminium i sina produkter. All gjutning sker i en blandning av natursand från Vättern, lera, sot och vatten – en blandning som är helt utan kemiska tillsatser och som ingår i ett slutet system och återanvänds om och om igen.