Byarums Bruk Restore

Vår tjänst för renovering av planteringskärl och papperskorgar

På Byarums Bruk skapar vi tidlösa produkter i sandgjuten aluminium – ett material som har alla förutsättningar för ett långt liv. Våra produkter klarar av det nordiska klimatets utmaningar i generationer, och när de slutligen gjort sitt kan materialet smältas ner och återuppstå i ny form. Det finns en långsiktighet och en hållbarhetsaspekt i det som vi är stolta över. Byarums Bruk Restore tar det förhållningssättet ett steg till.

För dig som har ett större antal av våra planteringskärl och papperskorgar erbjuder vi en möjlighet att få hjälp med att underhålla dem på bästa sätt. Vår tjänst Byarums Bruk Restore innebär att vi återställer dina planteringskärl och papperskorgar till nyskick, en renovering som gör att produkterna förblir vackra att se på och håller längre.

Nedan kan du läsa vad en renovering innebär, därefter är du välkommen att höra av dig till oss för att få en offert som är anpassad till ditt behov och dina produkter. Du ombesörjer själv transport av de produkter som ska renoveras till Byarums Bruk. Efter slutförd renovering bokar vi transport tillbaka och debiterar dig returfrakten.

Såhär går det till – växtkärl och urnor:

Kärlen ska vara väl rengjorda invändigt (högtryckstvättade) vid ankomst för att inte riskera brandfara vid blästring och lackering.

Vi tvättar kärlen med avfettning och hett vatten, därefter blästras de utvändigt och lackeras utvändigt i RAL 9005, glans 10, med en härdning i ugn i 80 grader. Önskas annan RAL-kulör är detta möjligt genom offertförfrågan. Har ni idag lackade kärl men vill få dem tillbaka i Natur (rå aluminium) är även detta möjligt.

Såhär går det till – papperskorgar:

Papperskorgarna ska vara väl rengjorda invändigt (högtryckstvättade) vid ankomst för att inte riskera brandfara vid blästring och lackering. Säckstället ska vara urplockat och behöver inte skickas med. Önskas nya säckställ kan dessa köpas som tillval

När papperskorgen kommer till oss demonterar vi dörren samt låset, borrar upp gångjärnen, smörjer och ersätter tapparna med nya. Vi monterar sedan samman papperskorgen igen innan den lackeras.

I de fall vi upptäcker trasiga detaljer, exempelvis lås eller gångjärn, som behöver bytas ut gör vi det. Arbetstiden samt reservdelar debiteras utifrån gällande nettoprislista.

Papperskorgarna tvättas med avfettning och hett vatten, därefter blästras de utvändigt och lackeras utvändigt i RAL 9005, glans 10, med en härdning i ugn i 80 grader. Efter lackering monteras låsen och därefter emballeras papperskorgarna och skickas tillbaka i samlad leverans eller enligt önskemål.